Ana Sayfa
Duyurular
Hikâye ve Sınıf Öğretmenliği Adlı Konferans

Hikâye ve Sınıf Öğretmenliği adlı konferans

Sakarya Üniversitesi olarak Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında hazırlanan "Hikâye ve Sınıf öğretmenliği" başlıklı konferans, Düzce Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı başkanı Doç. Dr. Fatih Çetin ÇETİNKAYA’nın sunumuyla gerçekleşmiştir. Hikâyenin eğitimde kullanılmasını öneren ve derslerinde kullanan sınıf öğretmenleriyle yaptığı araştırmayı da sunan Çetinkaya hem hikayeleriyle hem de hikaye anlatımdaki performansıyla öğrencileri etkiledi. Konferansa katılanların büyük bir merakla dinlediği hikâyeler aslında sınıf ortamında hikâye okumanın öğrenciler üzerinde ne kadar etkili olduğunu gözler önüne serdi.  Anlatım sırasında konferansa katılanların da hikâyeye katılması hoşça vakit geçirilmesini sağladı.

Hikâye okumanın düz bir hikâye okumaktan daha öte bir yanının olduğunu öğrencilere disiplinler arası bir anlayışla konu, kavram, değer veya bir temanın öğretilebileceğini anlatan sayın hocamız  ‘’Küçükken iyi hikâyeler dinleyenlerin büyüdüğünde bilerek yanlış yapmayacağını’’ söyledi.  Bu konuda iddialı olan Doç. Dr. Fatih Çetin Çetinkaya hikâyeler çocuğun gözünden bakarak anlatılmalı ve kalplerine hitap eden kitaplar seçilmelidir dedi.  Sunumunda kullandığı hikâyelerin mutlu sonla bitmesi belkide öğrenciler içinde hiç bitmeyecek bir umudun, iyiliğin her zaman olması gerektiğinin bir göstergesiydi.  

Konferansınıza katılan değerli Dekanımız Prof. Dr. Firdevs KARAHAN, Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Mehmet Barış HORZUM'a ve konferansın yapılmasına katkı sağlayan sayın hocamız Doç. Dr. Mustafa Bektaş’a bu güzel bir konferansa katılımlarından dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca katılımları ile bizi yalnız bırakmayan tüm öğretmen adayı arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.