2. Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu

2. SOSYAL BİLİMLER ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU

Özel Birikim Okulları ortaokul ve lise öğrencileri tarafından “Aile” temalı bildirilerin sunulduğu Özel Birikim Okulları 2. Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu, 5 Mayıs 2013 Pazar günü Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi katkılarıyla düzenlenen Sempozyumun açılış programında Birikim Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Karakuş ve Birikim Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Haki konuşmalarını yaptılar. Açılış programında ayrıca Gazeteci Yazar Ali Bulaç’a, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’e, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Gündoğan’a, Gazeteci Yazar Ekrem Kızıltaş’a ve Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Mustafa Yavuz’a alana yaptıkları katkılar nedeniyle Sosyal Bilimler Ödülleri verildi.

37 koordinatör öğretmenin rehberliğinde çalışan 114 öğrencinin görev aldığı Sempozyumda 16 poster, 21 sözlü bildiri öğrenciler tarafından sunuldu. Ortaokul öğrencilerinin İstanbul; lise öğrencilerinin Sakarya ölçeğinde yaptığı araştırmalarını bildiri olarak sunduğu sempozyumda nitel ve nicel desenler kullanılarak yapılan çalışmaların akademik başarısı ve sunum performansı dinleyenler tarafından takdirle karşılandı.. Oturumların moderatörlüğünü; Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Şimşek, Doç. Dr. Halil İbrahim Sağlam, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Çalışkan, Birikim Okulları Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Müzeyyen Bekaroğlu Köksal ve Birikim Okulları Tarih Zümre Başkanı Hakan Aygün’ün yaptığı 2. Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu bir gün sürdü. Sertifika töreni ile sona eren programdan tüm katılımcılar “Her Şeyi Merkezinde Bırak” ifadesiyle hayat bulan Sempozyum parolasının Sosyal Bilimler alanına getirdiği coşku ve neşeyi paylaşarak salondan ayrıldılar.

Sempozyum fotoğraflarına http://www.birikim.k12.tr/haber_detay.asp?id=1873 ulaşabilirsiniz.