Ana Sayfa
Duyurular
24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü Hendek ilçemizde düzenlenen bir program ile kutlandı. İlçemiz protokolü, öğretim elemanları, öğretmenler ve Eğitim Fakültesi'nde öğrenimlerine devam eden öğretmen adaylarının katıldığı programda öğrencilerimiz doyasıya eğlendi. Eğitim Fakültesi olarak biz de başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyoruz. 

 

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs KARAHAN'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Konuşması: 

Protokolümüzün çok değerli üyeleri,
Sayın Hocalarım, 
Sevgili Öğretmen Adayları, 
Muhterem Misafirler ve Basınımızın Kıymetli Mensupları;

 

Sakarya Üniversitesi, Eğitim Fakültesi olarak her yıl düzenlediğimiz Öğretmenler Günü kutlama yemeğine katılımlarınızla bizleri onurlandırdığınız için teşekkürlerimi sunuyor, saygıyla selamlayarak hoş geldiniz diyorum. Bu anlamlı günün hazırlanması sürecinin her aşamasında desteğini esirgemeyen Hendek Belediyesi başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile Sakarya Üniversitesi birim yöneticileri ve personellerine şahsım ve Fakültem adına içtenlikle teşekkür ederim.
1928 yılında bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ ünvanı verildi. Bu vesile ile kutladığımız 24 Kasım Öğretmenler günü çocuklarımızın hayatına yön veren en önemli yetişkinlerden olan öğretmenlerimizin varlığıyla bir kez daha onurlanmak, hayatımızdaki yerlerini hatırlamak ve hayatta olanlara minnet ve şükranlarımızı sunmak, ebediyete irtihal edenlere ve şehit öğretmenlerimize hayır dualarımızı göndermek üzere bizi bir araya getirdi. 

 

Sevgili Öğretmen Adaylarımız,
Sizleri büyük bir titizlik, özveri ve gayretle yetiştirdiğimiz, akademik donanımın yanı sıra insani değerleri kazandırmaya çalışıyoruz. Sakarya Üniversitesi, Eğitim Fakültesi olarak misyonumuz evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, çağdaş bir öğretim kültürü oluşturmak ve mesleki açıdan yetkin, toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmek. Vizyonumuz ise eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi ile Türkiye ve dünyada tanınmış ve ilk sıralarda tercih edilen, takım çalışmasını teşvik eden, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetime sahip, Sakarya ili ve bölgesi başta olmak üzere Türkiye'nin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapan, üniversite-toplum işbirliğini sağlamada öncü lisans ve lisansüstü eğitim öğretimi etkin bir şekilde yürüten ve hizmet sağlayan, geleneklerimizin özünü koruyarak çağdaş, kalıcı ve özgün eserler ortaya koyan, evrensel değerlere saygılı, toplam kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişen bir üniversite olmaktır. 

 

Sevgili Öğretmen Adaylarımız, eğitim-öğretim çalışmalarımızda sizlerin önünde değil, daima arkasında olmayı ilke edindik. Öğretmenlerin ebediyete hükmeden insanlar olduğu gerçeğinin ışığında, her attığımız adımın uzun vadedeki sonuçlarını öngörmeye çalışıyoruz. Dünyada işlenmesi en zor üç unsurdan birisi olarak nitelenen insan ruhunu eğitmek dört yıllık programımızın odak noktasını oluşturmakta.  
 

Tüm Türkiye’deki Eğitim Fakülteleri arasında geçtiğimiz yıllardaki 3. Ve 2.’lik ile başarısını sürdürülebilir kılmak amacıyla 2015 yılı içerisinde yurt içi ve dışında akredite olmak için gerekli olan hazırlıklarına başlamıştır. 2018 yılı Nisan ayı itibariyle Ulusal akreditasyon Eğitim Fakülteleri Programlarını Değerlendirme Ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından Türkçe Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik programlarında akredite olan ilk Fakülte olma başarısını göstermiştir.   Fakültemizin çok değerli öğretim üyelerinin özverili katkılarıyla ve Rektörlüğümüzün büyük desteğiyle birlikte yoğun bir süreç emin adımlarla devam etmektedir. Huzurunuzda emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum. 
 

Üniversitenin bulunduğu çevreye katkısını da çok önemsemekteyiz. Bu çerçevede Sakarya İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile yoğun çalışmalar yapmaktayız. Öğretmenin sadece kullandığı materyaldeki bilgiyi aktaran olmasının ötesinde, öğrencisine bilgiye ulaşmayı, ulaştığı bilgiyi nasıl ve nerede kullanacağını öğreten, bir başka deyişle, öğrenmeyi öğreten, öğrenme sürecinde en önemli paydaşı olan öğrencinin aktif olmasını sağlayan, bilgi aktarımını sınıf içiyle ve dersin konularıyla sınırlamadan çağdaş, donanımlı, evrensel ve milli değerlerimize sahip, hayata analitik bakabilen aynı zamanda bilgelik boyutunu ihmal etmeyen, aklı ve vicdanını bağımsız olarak kullanabilen bireyler olarak yetiştirmesi ülkemizin geleceği için çok büyük önem arzetmektedir. Bu vesile ile ilimizde görev yapmakta olan il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile çalışmalarımız devam etmekte. Üniversitemizde öğretim elemanlarına yönelik olarak sürdürülen aktif öğrenme çalışmaları, SAÜ Vakıf Koleji «Büyük Aile Modeli» çalışmaları yoğun bir şekilde sürmektedir. Diğer üniversitelerin vakıf kolejleri ve özel kolejlerin yanı sıra yakın bir tarihte Marmara Bölgesinden seçilecek 20 İmam Hatip Lisesinde modelimiz Milli Eğitim Bakanlığımızın onayıyla devlet okullarına yaygınlaştırılacaktır. 
 

Sevgili öğretmen adayları... Sizlerden beklentilerimizi bu özel gün vesilesi ile bir kez daha paylaşmak isterim. 2019 Haziranında gerçekleşecek olan mezuniyetiniz sonrasında Sakarya Üniversitesi’nin kalite anlayışını ön planda tutan, dünyadaki gelişmelerin ışığında kendisini yenileyen dinamik ruhunu, bizleri, farklı ortamlarda temsil edecek öğretmenlerimiz olarak paylaşmanızı umuyoruz. Öğretmek üzere yola koyulan cehalet savaşçıları olarak öğrenmekten asla vazgeçmeyeceğinize inancımız tam. Tüm bunların yanında, iyi birer insan olarak öğrencilerinize model olmayı meslek hayatınızın mihenk taşı haline getirerek, “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” bireyler yetiştirmek adına tüm kaynaklarınızı seferber etmenizi bekliyoruz. Ulvi bir sanat olan öğretmenliği icra etmek üzere çıkacağınız yolda, sizleri bekleyen keskin virajları sabırla ve dikkatle geçerek yolunuza yılmadan devam edeceksiniz. Ülkemizi gerçek hedefe ulaştıracak yolda en büyük role sahip olan irfan ve bilim ordusunun değerli mensupları olarak sizlere şimdiden başarılar diliyor, her birinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum.
 

Bu vesileyle tekrar Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm merhum öğretmenlerimizi, çocuklarımıza aydınlık gelecek taşıma yolunda şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarak sevgi ve saygılarımı sunuyorum.