Ana Sayfa
Duyurular
Dr. Aytaç Kaya Bilgisayar Laboratuvarı

Dr. Aytaç KAYA Bilgisayar Laboratuvarı

05.03.2016 tarihinde kaybettiğimiz fakültemiz öğretim elemanı Dr. Aytaç KAYA'nın anısına ithafen Eğitim Fakültesi B Blok'ta yer alan Bilgisayar Laboratuvarı A'nın ismi Dr. Aytaç KAYA Bilgisayar Laboratuvarı olarak değiştirilmiştir. İsim değişikliği sonrası Dr. Aytaç KAYA'nın babası Sn. Kemal KAYA'nın fakültemize istinaden kaleme almış olduğu mektup aşağıdaki gibidir. Dr. Aytaç KAYA'yı Eğitim Fakültesi olarak rahmet ve sevgi ile anıyoruz. 
 
"Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi bilgisayar laboratuvarına Dr. Aytaç Kaya’nın adının verilişi, üniversiteye ve insanlık âlemine mal edilişi, büyük bir vefa örneği olduğu gibi Kayalar Ailesi olarak ömrümüzün en büyük sevinci, onur ve gurur kaynağı olmuştur.

Oğlum Aytaç  ilk burada görevine başlayarak yıllarını, bir ömrü de burada tamamlayarak genç yaşta Rabbime kavuştu, ruhu şad olsun mekânı cennet olsun.

Dr. Aytaç Kaya’nın anma merasiminde Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Firdevs Karahan’ın yaptığı konuşmanın tamamına yürekten katılıyorum ve yüreği yaralı bir baba olarak ben de ifade etmek istiyorum ki Aytaç incinse de incitmezdi, samimiyet ve sadakat onun adeta karakteriydi, merhamet ve adalet ile muamele ederdi, zalimleri zulmedenleri haksızlık yapanları hiçbir zaman sevmedi, mazlumdu ve mazlumun yanında yer alırdı, zulmün payidar olmayacağını bilir, zulmedenlerin ve haksızlık yapanların bir gün hesap vereceğine inanırdı.

Aytaç tatlı tebessümleriyle bile cevaplar, mesajlar verirdi. O bilgi dolu bir akademisyendi, faydalı bir bilim adamıydı. Rabbim tüm üniversitelere böyle akademisyenler versin. Allah’ım tüm anne babalara böyle evlatlar nasip etsin ama hiç kimseye, hiçbir anne babaya evlat acısı yaşatmasın.

Dr. Aytaç Kaya laboratuvarını önemli bir emanet olarak görüyor, onun hatırası olarak kabul ediyoruz ve bu vesile ile bu mutluluğu bize yaşatan Eğitim Fakültesi Dekanı sayın Prof.Dr. Firdevs Karahan’a, BÖTE Bölüm Başkanı sayın Doç. Dr. Mubin Kıyıcı’ya, tüm dekan yardımcılarına, tüm öğretim üyelerine, öğretim görevlilerine, öğrencilerine, tüm dost ve sevenlerine ve Sakarya Üniversitesi camiasına teşekkür ediyorum. Kayalar Ailesi olarak şükranlarımı arz ediyorum.

Aytaç çok sevecendi, o sizleri hep sevdi, hakkınızı helal edin. Lütfen dualarınız esirgemeyin. Oğlum Aytaç; mekânın cennet olsun, ruhun şad olsun. Biz senden hiç ayrılmadık ki…Seninle yaşıyoruz.

Kucaklaşmamız ise elbet bir gün cennette olacak inşallah!..

Kayalar Ailesi"

Fotoğraflar