Ana Sayfa
Fakülte
Dekan Mesajı

Dekan Mesajı

Fakültemiz, insan yetiştirme ve arzulanan bir toplum inşa etme sürecinde en önemli hizmet alanlarından biri olan öğretmenlik mesleğini tercih etmiş öğrencilerimize, hem mesleki yeterlik ve yetkinlikler hem de 21. yüzyıl becerilerini kazandırmayı amaçlayan bir eğitim kurumudur. Fakültemizde 7 bölüm, öğrenci kabul eden 9 program ve hizmet üreten 14 anabilim dalı bulunmaktadır.

SAÜ Eğitim Fakültemiz, YÖK’ün bağımsız dış değerlendirici kuruluş olarak nitelediği Akreditasyon Kuruluşu EPDAD tarafından tüm programları akredite edilmiş nadir fakültelerden biridir. Diğer taraftan Fakültemizde, vizyonumuz ve misyonumuz doğrultusunda Öğrenci-Arge Uyumu, Sosyal Transkript, Çift Ana Dal, Yan Dal, Özel Okullarda Eğitim ve Öğretmenlik Uygulamaları, Zengin Seçmeli Ders Havuzu, Önceki Öğrenmelerin Değerlendirilmesi, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşları ile İşbirliği, Öğrenci Toplulukları proje ve uygulamaları ile öğrencilerimize hem öğretmenlik mesleğine çok yönlü hazırlanma hem de kariyer planlaması kapsamında kamu ya da özel sektörde öğretmenlik, rehberlik ve danışmanlık ya da akademisyen olmak gibi çok yönlü fırsat ve imkân seçenekleri sunulmaktadır.

Fakültemiz, yurtdışında birçok uluslararası organizasyona paydaş olmuş; öğretim elemanı ve öğrencilerimiz tarafından kongre, konferans, sempozyum gibi akademik ve eğitsel çalışmalara ev sahipliği yapan; bu tür faaliyetlere aktif katılımı destekleyen ve kolaylaştıran imkanlara sahip bir fakültedir. Uluslararası düzeyde çok farklı üniversite ile Erasmus, Mevlana ve Farabi anlaşmaları bulunan fakültemiz, öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliği konusunda birçok fırsat oluşturulabilmektedir. Bu alanlarda dünyadaki diğer eğitim fakülteleri ile sürekli ilişkilerini genişletme çalışmalarını sürdürmektedir.

SAÜ Eğitim Fakültesi, Sakarya ilinin Ankara-İstanbul yolu üzerindeki Hendek ilçesinde bulunmaktadır. Hendek; ulaşım kolaylığı, coğrafi güzelliği ve yeşil alanlarıyla görsel şölen sunan bir ilçedir. Fakültemiz, Hendek ilçesi merkezinde kendine özel şirin ve yeşilin her mevsimdeki güzelliğini sunan; kafeteryası, kütüphanesi, açık spor alanı, yemekhanesi ve diğer imkânlarıyla butik bir kampüse sahiptir. Ayrıca erkek ve kız öğrenciler için yapılmış KYK yurtlarının yeterli kapasiteye sahip olmasından dolayı öğrencilerimiz barınma sorunu yaşamamaktadır.

Öğretmen yetiştirme kültürünün egemen olduğu sıcak ve samimi ilişkilere zemin hazırlayan kampüsümüz, donanımlı akademik personelimiz, akredite olmuş program ve eğitim uygulamalarımızla; ülkemizin ihtiyaç duyduğu öğretmenleri yetiştirme yönündeki bitmeyen heyecanımız ve gayretimizle, Türkiye’de öncü bir eğitim fakültesi olarak hedeflerini gerçekleştirme konusundaki çabalarımız devam etmektedir.