Ana Sayfa
Duyurular
Mezuniyet Töreni

Mezuniyet Töreni

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Hendek Kapalı Spor Salonunda 3 Temmuz Salı günü yapılan mezuniyet törenine SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ardıç, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, EPDAD (Eğitim Fakülteleri Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) Başkanı Prof. Dr. Cemil Öztürk, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Dekan Prof. Dr. Firdevs Karahan yaptı. Bu yıl 10 lisans programında 733 öğrenciyi mezun ettikleri bilgisini veren Prof. Dr. Karahan, “SAÜ Eğitim Fakültesi olarak misyonumuz, evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, çağdaş bir öğretim kültürü oluşturmak ve mesleki açıdan yetkin, toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmektir” diye konuştu.

Öğretmenlik milli bir sanat

Öğretmenliğin milli bir sanat olduğunu belirten Prof. Dr. Firdevs Karahan “Bu sanatı icra etmek üzere, sizleri bekleyen keskin virajları sabırla ve dikkatle geçerek yolunuza yılmada devam edeceksin. Ülkemizi gerçek hedefe ulaştıracak yolda en büyük role sahip olan irfan ve bilim ordusunun değerli mensupları olan sizlere şimdiden başarılar diliyorum; her birinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Hepinizi Allaha emanet ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Törende bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ardıç, Sakarya Üniversitesi’nin köklü ve büyük bir üniversite olduğuna dikkat çekerek “Sakarya Üniversitesi 50 yıllık mazisi olan köklü ve büyük bir üniversite. 100 binin üzerinde mezunuyla, büyük bir ailenin mensubu olarak meslek hayatınızda kendinizi hiç yalnız hissetmeyeceksiniz. Mutlaka ve mutlaka Sakarya Üniversitesi’nden mezun biriyle karışılacaksınız” diye konuştu.

İz bırakın

Mezunlara tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Ardıç “Eğitim Fakültesi 21 yıldan beri eğitim-öğretim hayatına devam eden köklü bir fakültemiz. Bu büyük ailenin ferdi olmaktan gurur duymanızı arzu ediyoruz. Sizler bu fakülteden mezun olarak birer eğitimci oldunuz. Ralp Waldo Emerson’un dediği gibi ‘Yolun götürdüğü yere değil, hiç yolun olmadığı yere gidin ve orada iz bırakın”. Yolun olduğu yere değil, yolun olmadığı yere gidin ve iz bırakın. Asıl önemli olan budur. Kariyer basamaklarında ilerleyeceksiniz. Kariyer basamaklarında ilerlemek dağa çıkmaya benzer. Dağa çıkarken hep yukarıya doğru tırmanmazsınız. Bazen yana, bazen aşağıya inmek ve sonra yukarıya çıkmak gerekebilir. Dolayısıyla gelecek hayatınızda inişli çıkışlı bir yolunuz olacak, zahmetli bir süreç yaşayacaksınız. Bunun ilacı sebatla çalışmak ve sabır göstermektir” ifadelerini kullandı.

Daha sonra fakülte birincisi Fatma Canlı bir konuşma yaptı. Canlı’nın konuşmasının ardından Eğitim Fakültesi’nin akredite olmuş bölümlerine plaket takdim edildi. Türkiye’de eğitim fakülteleri içinde akredite olmuş ilk ve tek bölümler olan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Türkçe Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümlerine, EPDAD Başkanı Prof. Dr. Cemil Öztürk tarafından plaketleri ve belgeleri takdim edildi.

Daha sonra dereceye giren mezun öğretmen adaylarına plaket verildi. Fakülte üçüncüsü Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü mezunu Hikmet Sena Ak, plaketini ve diplomasını Dekan Prof. Dr, Firdevs Karahan’ın elinden aldı. Fakülte ikincisi Sınıf Öğretmenliği Bölümü mezunu Sena Tandaç Güneş, plaketini ve diplomasını Kaymakam Orhan Burhan’ın elinden aldı. Fakülte birincisi Fatma Canlı da plaketini ve diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ardıç ve Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir’in elinden aldı.

Dereceye girenlere plaket takdiminin ardından, mezunlar fakülte birincisi Fatma Canlı eşliğinde öğretmen yemini ettiler. Tören mezunların kep fırlatması ile sona erdi.