Ana Sayfa
Duyurular
Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Muafiyet Sınavı Duyurusu

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Muafiyet Sınavı Duyurusu

Sevgili Öğrencilerimiz,


ÖSYM tarafından ilan edilen yerleştirme sonuçlarına istinaden İngilizce Öğretmenliği Lisans Programımıza kaydolmaya hak kazanan öğrencilerin dil yeterlilik düzeylerinin tespiti amacıyla 18-19 Eylül 2018 tarihlerinde bir sınav uygulanacaktır. Zorunlu hazırlık sınıfı ve dil yeterliğine ilişkin hükümleri tayin eden yönetmeliğin konuya ilişkin maddesi uyarınca sınavın dört basamağından ayrı ayrı elde edilecek başarı puanların aritmetik ortalamasının mutlak değerlendirme ile 80 (seksen) ve üzeri olması halinde öğrenci lisans programının birinci sınıfından eğitimine başlayabilecektir. Aksi halde öğrenci en az bir akademik dönem devam edecek hazırlık programını izleyecektir.  


18 Eylül 2018, Salı günü, Sakarya Üniversitesi, Hendek Yerleşkesinde saat 10.00'da başlamak üzere sınavın ilk üç aşaması ayrı oturumlar halinde uygulanacaktır. Bu aşama İngilizce okuma, yazma ve dinleme becerilerinden ayrı ayrı sahip olunan yeterliği ölçmeyi hedefleyen çoktan seçmeli, kısa cevaplı ya da açık uçlu madde türlerinden oluşabilecektir. İlgili test lisans programını izleyebilmek için ihtiyaç duyulan yabancı dil bilgisini ölçmeyi hedeflediğinden içeriği de buna paralel olacaktır. Test hazırlanırken uluslararası çerçevede geçerliği kabul edilen TOEFL sınavı baz alınmıştır.


19 Eylül 2018, Çarşamba günü, Sakarya Üniversitesi, Hendek Yerleşkesinde saat 10:00'da ise öğrencilerimiz sözlü olarak gerçekleştirilecek olan ve İngilizce konuşma becerisini ölçmeyi hedefleyen bir sınava katılacaklardır. İlgili sınava ilişkin mekan bilgileri ile öğrenci listeleri sınavın yazılı aşaması ile birlikte duyurulacaktır.


Sınavın dört aşaması bir bütün olup, yabancı dil yeterliğinin belirlenmesi için öğrencilerin sınavın tüm aşamalarına katılmaları gerekmektedir. Sınava katılmak isteyen öğrencilerin 18 Eylül 2018, Salı ve 19 Eylül 2018, Çarşamba günü, 09:30'da Sakarya Üniversitesi, Hendek Yerleşkesinde resmi olarak kabul edilen bir kimlik belgesi ile hazır bulunmaları gerekmektedir. Hendek Yerleşkesi, Esentepe Kampüsü’nden bağımsız konuşlanmıştır, dolayısıyla öğrencilerin sınav yeri bilgisi hususunda özellikle hassasiyet göstermeleri yararlarına olacaktır.  Sınav sonuçları Yabancı Diller Eğitimi Bölümünün www.elt.sakarya.edu.tr adresi üzerinden ilan edilecek olup, ayrıca bir bildirim yapılmayacaktır; sınava katılan öğrencilerin güncel duyuruları takip ederek sınav sonucundan haberdar olmaları kendi sorumluluğundadır. Sınava katılmayan öğrenciler başarısız kabul edilecek olup, hazırlık programını takip edeceklerdir.


Söz konusu sınav ile ilgili burada yanıt bulamadığınız sorulara yanıt almak ve bölümümüz ile ilgili diğer hususlarda bilgi sahibi olmak için elt@sakarya.edu.tr adresine elektronik posta gönderebilirsiniz. 

Bilgilerinize sunarız. 


SAÜ Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Başkanlığı

 

Eylem

Açıklama

Tarih

Sınav başvurusu

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngilizce Öğretmenliği programına 2018-2019 akademik yılında yeni kayıt olan öğrenciler ve daha önceki dönemlerde kayıt olup hazırlık sınıfından muafiyet kazanamamış öğrenciler, öğrenci numaralarıyla sınava girebilir. Ayrıca sınav başvurusuna gerek yoktur.

 

Sınav yerinin

açıklanması

Sınav, Sakarya Üniversitesi Hendek yerleşkesinde yapılacaktır. Sınavla ilgili duyurular buradan takip edilebilir.

15 Eylül 2018

Sınav

-Sınav 4 bölümden (Reading, Writing, Listening, Speaking) oluşmaktadır.  

-Sınav 2 gün yapılacaktır. İlk gün, Reading, Writing ve Listening sınavları ayrı oturumlar halinde uygulanacaktır. İkinci gün ise Speaking sınavı yapılacaktır. Detaylar için websayfası kontrol edilmelidir.

-Sınava gelirken mutlaka, Kimlik + Kurşun kalem + silgi getirilmelidir.

-Sınav sonuçları websayfasından ilan edilecektir.

18 Eylül 2018

Reading, Writing, Listening

 

&

 

19 Eylül 2018

Speaking