Pedagojik Formasyon Hk.

Pedagojik Formasyon HK.

Pedagojik Formasyon Programı açılması talebinde bulunan Değerli mezun ya da öğrencilerimiz,

Bilindiği üzere, Pedagojik Formasyon Sertifika Programları açılma usül ve esasları Yükseköğretim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki işbirliği protokolü çerçevesinde belirlenmektedir. YÖK tarafından yapılan en son duyuruda, işbirliği protokolünün güncellendiği ve 2021- 2022 eğitim-öğretim yılından itibaren "Pedagojik Formasyon Sertifika Programı"nın, ilgili usul ve esaslar çerçevesinde yeniden başlatılacağı; önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı bir açıklamanın yapılacağı belirtilmiştir. Bu nedenle konu ile ilgili usul ve esasların belirlenmesi beklenmektedir. İlerleyen zamanda yapılacak açıklamalara uygun olarak kontenjanların nasıl belirleneceği ve değerlendirileceği, başvuru ve öğrenci kabul şart ve süreçleri ile ilgili  gerekli duyurular Fakültemiz web sayfasından yapılacaktır. E-posta ya da farklı iletişim yolları ile Dekanlığımızdan talepte bulunan mezun ya da öğrencilerimize duyurulur.