22 Mart Dünya Su Günü

22 MART DÜNYA SU GÜNÜ

22 Mart Dünya Su Günü kapsamında Arş. Gör. Dr. Özkan Ergene ve Arş. Gör. Büşra Çaylan Ergene rehberliğinde İlköğretim Matematik Programı öğrencileri tarafından "Su israfına Hep Beraber Dur Diyelim" adlı projesi gerçekleştirilmiştir.

Proje kapsamında, fakültemiz derslikleri ve kafeterya ve öğrenci yurtlarından 15 gün boyunca içlerinde su kalan bırakılmış yarım şişeler toplanmıştır. Toplamda 432 su şişesinden 104 litre atık su elde edilmiştir. Ayrıca su israfı olan çeşitli görüntüler ve videolar kayıt altına alınmıştır.

Öğretmen adayları ile birlikte su israfına yönelik farkındalık geliştirebilmek amacı ile çeşitli etkinlikler düzenlenmiş, kayıt altına alınan fotoğraf ve videolar tartışmaya açılmış ve 25 Litre belgeseli Fakültemiz Konferans Salonunda izlenmiştir.

Günün sonunda öğretmen adaylarımızın zihinlerinde "Suyu Varken Koruyalım" düşüncesi yer almıştır.