Ana Sayfa
Duyurular
Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Programı Öğretim Elemanı ve Öğrencileri 2021-2022 Öğretim Yılı Güz Döneminde 1200’ün Üzerindeki Kitabı HakkÂri İli Çimenli Köyü Borsa İstanbul Ortaokulu’na Ulaştırdı.

EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI ÖĞRETİM ELEMANI VE ÖĞRENCİLERİ 2021-2022 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE 1200’üN ÜZERİNDEKİ KİTABI HAKKÂRİ İLİ ÇİMENLİ KÖYÜ BORSA İSTANBUL ORTAOKULU’NA ULAŞTIRDI.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe öğretmenliği öğretim elemanı ve öğrencileri, her yıl atandığı okulların kütüphanelerine kitap ihtiyacını talep eden mezun öğrenciler için Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında kitap toplama projeleri geliştirmeye devam ediyor.

 

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özdemir’in koordinasyonu ve Türkçe öğretmenliği öğretim elemanlarının yürütücülüğünde bu yıl gerçekleştirilen kitap toplama projesi kapsamında Türkçe Öğretmeni Büşra Canbulat’ın görev yaptığı Hakkâri Çimenli Borsa İstanbul Ortaokulu’na 1200’ün üzerinde çocuk kitabı ulaştırıldı. 

 

Büşra Canbulat Öğretmenimiz duygularını; “Benim de bir dönem sıralarında oturduğum, mezun olduğum Sakarya Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği büyük bir kampanyaya imza attı ve 1000’nin üzerinde kitabı 1700 km. uzağa Hakkâri’deki bu köy okuluna yolladı. Başta kampanyanın başlatılmasına öncülük eden kıymetli hocam Sayın Mehmet Özdemir başta olmak üzere emeği geçen bütün hocalarıma, öğrenci arkadaşlarıma, Sakarya ve Hendek halkına çok teşekkür ediyorum. Sakarya Üniversitesi Hakkâri’de çok güzel bir iz bıraktı. Aradan kaç sene geçerse geçsin, kaç öğretmenin yolu geçerse geçsin; Sakarya kitaplarla anılan, kitaplarla hatırlanan bir şehir olarak kalacak. İyi ki bu ailenin bir üyesi oldum,  iyi ki yolum Sakarya Üniversitesi Türkçe öğretmenliğinden geçti. Hepinize çok teşekkür ediyoruz.” cümleleri ile ifade etmiş ve öğrencilerin memnuniyet fotoğraflarını göndererek teşekkürlerini bildirmiştir. 

Fotoğraflar