Ana Sayfa
Duyurular
Eğitim Odaklı Fakülte-Toplum İşbirliği Protokolü

Eğitim Odaklı Fakülte-Toplum İşbirliği Protokolü

SAÜ Eğitim Fakültemiz ile Sivil Toplum Kuruluşları ve Diğer Kamu Kurumları İle ‘Çocuk Atletizmi ve Temel Jimnastik Eğitimi’ konulu Eğitim ve İşbirliği Protokolü imzalandı.

Hendek Belediyesi, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Hendek Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hendek Jimnastik Spor Kulübü Derneği tarafından Hendek’teki anaokulu öğrencilerine yönelik ‘Çocuk Atletizmi ve Temel Jimnastik Eğitimi’ işbirliği protokolü imzalandı.

Atatürk Parkı içerisinde yer alan Hendek Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonunda gerçekleşen işbirliği protokolüne Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüştü Yeşil, Hendek Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Akıcı, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Engin Kahraman, Hendek Jimnastik Spor Kulübü Derneği Başkanı Doğukan Keskin ve öğrenci velileri katıldı.

Protokolün amacının çocukların özgüvenleri gelişmiş birer birey olarak yetiştirilmeleri olduğunu vurgulayan Hendek Jimnastik Spor Kulübü Derneği Başkanı Doğukan Keskin, “Öğrencilerin okul dışı serbest zamanlarında Bilim, Sanat, Spor, Sosyal, Kültürel alanlarda etkinliklere katılımlarını, eğitimler almalarını, bu alanlardaki yeteneklerini tespit etmeyi ve beceri - yetkinlik seviyelerini yükselmeyi, onların temelden sosyal ve aktif bireyler olarak yetişmelerine olanak sağlamayı, ilkokul eğitimlerine geçiş süreçlerinde yeteneklerini bilen, öğrenme odaklı, özgüvenli birer öğrenci olarak yetiştirilmelerini amaçlamaktadır.

Hendek'in sporcu yatağı olduğunun altını çizen Hendek Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Akıcı ise, “ İlçemizde yaklaşık olarak 14 spor kulübü ve 4 bin lisanslı sporcumuz var. Bunlardan biri jimnastik spor kulübümüz. Yakında bu kulübümüzün de bizleri uluslararası müsabakalarda en güzel şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Projenin gerçekleşmesi adına tasarlayıp can veren ekibe teşekkür eden Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüştü Yeşil, “Projenin gerçekleşmesinde dikkatimi çeken Kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına ailelerden akademiye kadar geniş bir zemine oturmuş olmasıdır. Geleceğe ilişkin en önemli yatırım diyebileceğimiz eğitim perspektifiyle başlamış olması da ayrı bir önem arz etmektedir. Geleceğe emin adım atmak adına çok güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenlere ve projeyi bu hale getirenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Protokolde konuşan Başkan Babaoğlu, “Bu protokol anaokulu öğrencilerimize yönelik spor yapma alışkanlığının kazandırılması, hocalarımızın gözlemleriyle çocuklarımızın hangi spor alanlarına eğilimlerinin olduğu tespit edilerek doğru alanlara yönlendirmesi adına imzalanacak bir protokol. Bizler Hendek Belediyesi olarak hocalarımızın ve ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Her türlü imkanı seferber etmiş durumdayız. Adil ve eşit bir biçimde sadece spor alanında değil eğitim anlamında da tüm kurumlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Protokolün tüm kurumlarımıza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Fotoğraflar