Tübitak 2209-A Proje Yazma Eğitimi.

TÜBİTAK 2209-A Proje Yazma Eğitimi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimlerinde Akademik Proje Yazma ve Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından Eğitim Fakültesi öğrencilerine yönelik TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Proje Yazma Eğitimi düzenlenmiştir.

Eğitim, fakültemiz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Burcu KOÇ’un konuşmacı olarak sunmuş olduğu katkılarla 19.04.2023 tarihinde Zoom platformu üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. Etkinliğin açılışında konuşan öğrenci topluluğu akademik başkanı Dr. Öğr. Üyesi Elif BOZYİĞİT Eğitim Fakültesi öğrencilerinin proje planlama, yazma ve yürütme potansiyellerine inandığını ve ilgili olanlara küçük gruplar halinde proje yazma atölye etkinlikleri yapılmaya devam edileceğini belirtmiştir. Eğitim sırasında TUBİTAK 2209-A programı genel hatlarıyla tanıtılıp, başvuru fomu üzerinde yer alan bölümler örnekleriyle birlikte öğrencilerle paylaşılmıştır. Eğitim sonunda öğrencilerin merak ettiklerini sorabilecekleri soru & cevap bölümüne de yer verilmiştir. Eğitime gerek Sakarya Üniversitesi gerekse diğer üniversitelerden öğrenciler yoğun ilgi göstermiştir.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi TÜBİTAK 2209-A proje komisyonunda yer alan Arş. Gör. Burcu KOÇ, kurumun araştırma üniversitesi olma misyonuna hizmet eden üniversite öğrencileri araştırma projeleri konusunda hevesli öğrencilerin desteklenmesine gerek yönlendirmeler gerekse eğitimlerle devam edileceğinin altını çizmiştir.