Ana Sayfa
Duyurular
Tübitak Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı

TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı

Sakarya Üniversitesi’nin paydaşı olduğu, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aysun ÖZTUNA KAPLAN’ın Araştırmacı olarak görev aldığı ve yürütücülüğünü Çanakkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ganime AYDIN’ın gerçekleştirdiği TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı-4004 kapsamında 122B585 nolu "Topraktan Sofraya STEAM” Projesi 12- 16 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 

Projede; Çanakkale’de yaşayan ortaokul düzeyindeki 26 göçmen ve depremzede öğrenciye STEAM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat, Matematik) etkinlikleriyle yeşil ve sürdürülebilir tarım okuryazarlığı bilinci oluşturmak amaçlandı. Projenin bir diğer amacı da; göç, savaş ve terör gibi sebepler ile ülkemizde bulunan göçmen çocuklara umut olmaktı.

ÇOMÜ’nün çeşitli birimlerinin yanı sıra Kızılkeçili, Kumkale ve Ayvacık Süleyman Köylerinde sürdürülen projenin kapanış etkinlikleri ve toplantısı Ezine Meslek Yüksekokulu’nda Müdür Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ekici’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

Fotoğraflar