Ana Sayfa
Duyurular
Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Programına Milli Eğitim Eski Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk Katıldı.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Programına Milli Eğitim Eski Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya SELÇUK katıldı.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Programına Milli Eğitim Eski Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya SELÇUK katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Rüştü Yeşil, başta SAÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Hamza Al ve Milli Eğitim Eski Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk olmak üzere diğer protokol ile öğretim elemanlarına, öğrencilere katılım ve destekleri için teşekkür ederek Fakültemiz hakkında genel bilgiler sundu. Ardından Milli Eğitim Eski Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya SELÇUK Fakültemizi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılışı kapsamında “İlk Ders” konulu konuşmasını gerçekleştirdi. “Eğitimi Eğitmek” adlı sunumuyla katılımcılara seslenen Prof. Dr. Ziya Selçuk önemli mesajlar verdi.  Eğitim düzeyi arttıkça vasıflı suç oranı, açlık, cezalar, obezite, çevre kirliliği, bağımlılığında artığına dikkat çeken Selçuk, 2007’deki dünya ekonomik krizini dünyanın en iyi üniversitelerinde okuyanlar çıkardığını ileri sürdü. Dünyadaki insanların bir konuya odaklanma zorunluluğu olduğu halde dikkati daha çok çeken daha parlak bir şey ya da olaya yönelerek, büyük resimden uzaklaştığını bunun adının da “Parlayan Nesne Sendromu” olduğuna vurgu yapan Selçuk: “Hiç sosyal medyada sürekli yeni konulara atlayarak zaman geçirdiniz mi? Alışverişlerinizde aslında istemediğiniz şeyleri satın aldınız mı?  İşiniz olduğu halde kumandayla televizyonun başında kaldınız mı?” diye sordu. Prof. Dr. Ziya Selçuk, “Öğretmen olduğunuzda hakkını hukukunu vermezseniz iki dünya berbat olur, hakkını hukukunu verirseniz dünyanız güzelleşir. Öyle riskli bir meslek öğretmenlik” ifadeleriyle öğretmenlik mesleğinin önemi ve değerine vurgu yaptı.  Konuşması kapsamında yapay zeka ve eğitim ilişkisine de dikkat çeken Prof. Dr. Ziya Selçuk “Okul Google da var olan bilgileri değil, orada olmayan deneyim ve becerileri içeren bir kuruma dönüşmeli” ifadeleriyle yapay zeka çağına uyum sağlayan ve kendini geliştiren öğretmenlerin başarılı olacaklarının altını çizdi. Konuşmasının sonunda öğretmen adaylarına tavsiyelerde bulunan Selçuk “tüm bu ve benzeri sorunlarla başa çıkabilmenin yolunun,  kendini tanımak, kendini bilmek, beden-zihin-kalp dengesini korumak gerekir” dedi.  Konuşmasının ardından Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hamza Al ve Dekanımız Sayın Prof. Dr. Rüştü Yeşil tarafından kendisine katılımları nedeniyle hediyeler takdim edildi. Kendisine takdim edilen hediyeleri öğrencilere hediye eden Milli Eğitim Eski Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk katılımcıların kitaplarını da imzaladı. Değerli ziyaretleri ve konuşmaları için Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk’a çok teşekkür ederiz.

Fotoğraflar