Ana Sayfa
Kalite ve Akreditasyon
Akreditasyon Süreci

Akreditasyon Süreci.

SAÜ Eğitim Fakültesi Akreditasyon Serüvenimiz 2014’de Başlamıştır.

SAÜ Eğitim Fakültesinin akreditasyon alanında uluslararası ilk adımı CAEP (Council for the Accreditation of Educator Preparation) ile atılırken, CAEP başvurusu ve ön değerlendirme sonucunda gelen “yerel bir birim tarafından akredite olunması” sonucunun iletilmesinin akabinde, fakültenin 2014 yılı Haziran ayı itibariyle EPDAD başvurusu yapılmıştı. Bu doğrultuda ilk olarak Fen Bilgisi Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programları, Nisan 2018 tarihinde saha ziyareti ve Mart 2020 tarihinde gerçekleşen ara değerlendirme ziyaretleri sonucunda 4 Mayıs 2023 tarihine kadar (2+3) 5 yıl süre ile akredite edildi. Devamında Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği programlarında EPDAD sürecine başlayan ve Aralık 2019 tarihinde saha ziyaretini tamamlayan fakülte, bu programlarını da 3 yıl süre ile akredite ettirerek böylelikle 6 programının akreditasyon sürecini tamamlamış oldu.

2020 yılında ön hazırlıklar tamamlandıktan sonra 3 Bölüm/Anabilim Dalımız (Sosyal Bilgiler Öğretmanliği - Özel Eğitim Öğretmenliği - Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngilizce Öğretmenliği ABD) için akreditasyon başvuru yapılmıştır EPDAD tarafından 3 Anabilim Dalımız ile ilgili yapılan program incelemeleri ve saha ziyaretleri sonrasında 3 yıl süreli olarak Akreditasyon belgesini almaya hak kazanmıştır.

Böylelikle EPDAD (Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonunda Fakültemizde bulunan 9 Programımız akredite edilmiştir.

Sonuç olarak Fakültemiz, öğrenci alan tüm bölümleri akredite edilmiş nadir Fakültelerden biri olma özelliği taşımaktadır.