Ana Sayfa
Duyurular
Öğretmenlik Uygulamsı II Dersi Kayıt Kabul Süreci Duyurusu

ÖĞRETMENLİK UYGULAMSI II DERSİ KAYIT - KABUL SÜRECİ DUYURUSU

1. Sakarya Üniversitesi Öğrencisi olup Öğretmenlik Uygulaması II dersini Sakarya’da almak isteyen öğrencilerimiz

Bu öğrencilerimizin ders kayıtları tamamlandığı için herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur.

2. Sakarya Üniversitesi Öğrencisi olup Öğretmenlik Uygulaması II dersini hali hazırda bulundukları illerdeki Yükseköğretim Kurumlarından almak isteyen öğrencilerimiz

Öğrencilerimizin ilgili dilekçelerini (giden öğrenci dilekçesi) hazırlayıp  https://forms.gle/oKV3ApKV85iA3aUS6  sistemi üzerinden yüklemeleri gerekmektedir. Giden öğrenci için dilekçe örneği aşağıdadır.

Bu durumda olan öğrenciler ayrıca Öğretmenlik Uygulaması II dersini almak istediği Üniversiteye mutlaka başvuru yapmalıdır. Aksi halde öğrencilerimiz Öğretmenlik Uygulaması II dersini Sakarya Üniversitesi’nde almak zorunda kalacaklardır.  

3. Diğer illerdeki Yükseköğretim Kurumlarında öğrenci olup Öğretmenlik Uygulaması II dersini Sakarya Üniversitesi’nde almak isteyen öğrencilerimiz

Bu durumda olan öğrencilerimizin ilgili dilekçelerini (gelen öğrenci dilekçesi) ekiyle birlikte tek dosya halinde hazırlayıp https://forms.gle/wxhuawb39CkAp28E7 sistemi üzerinden yüklemeleri gerekmektedir. Gelen öğrenci için dilekçe örneği aşağıdadır.

Ayrıca öğrencilerin kendi üniversitelerini Öğretmenlik Uygulaması II dersini Sakarya Üniversitesi’nde alacaklarına dair bilgilendirmeleri gerekmektedir. Bu bilgilendirme sürecinin nasıl yapılacağına yönelik öğrencilerin kendi üniversitelerindeki danışmanları ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Son başvuru tarihi 02/03/2023 Perşembe günü saat 17:30’dur.

Fakültemiz tarafından Öğretmenlik Uygulaması II dersi için kayıtları yapılabilecek programlarımız şunlardır. Diğer programların kayıtları yapılamayacaktır.

  • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
  • Fen Bilgisi Öğretmenliği
  • İlköğretim Matematik Öğretmenliği
  • Özel Eğitim Öğretmenliği
  • Okul Öncesi Öğretmenliği
  • Sınıf Öğretmenliği
  • Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
  • Türkçe Öğretmenliği
  • İngilizce Öğretmenliği

 

*: Önemli Not: Bir öğrencinin iki ayrı ilde MEBBİS üzerinden kaydı mümkün değildir. Öğrencinin yalnızca Öğretmenlik Uygulaması II dersini alacağı ilde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Öğretmenlik Uygulaması II dersi için MEBBİS’e kaydının yapılması gerekmektedir. Bu nedenle farklı üniversite/eğitim fakültesi öğrencisi olup Üniversitemize/Fakültemize başvuran öğrencilerin başka bir ilden MEBBİS’ kaydının yapılmaması konusunda kendi fakültesi/bölümünü bilgilendirmesi önem arz etmektedir.

(Herhangi bir sorun ile karşılaştığınız takdirde ef@sakarya.edu.tr adresine durumunuzu açıklayan e-mail atabilirsiniz.)